Turpakker for kortere reiser

Som turdestinasjon, er Alta nesten på toppen av verden (sjekk oss ut på Google Maps hvis du ikke er sikker på hvor vi er). Du kan få direktefly til Alta fra Oslo som tar bare et par timer. Hvis du er i Europa, er vi faktisk ganske nær hvis du vurdere den tiden som kreves for å komme hit. Så om du hopper på et fly for en 2-3 dagers opphold kan det være både lettvint og praktisk, og hvis du holder et øye med flyselskapene, så trenger det ikke bli så dyrt heller. 

Men er det virkelig verdt å komme opp bare for et par dager, og en tur eller to?

For meg, er det et spørsmål i samme kategori som: “Er det verdt å spise sjokoladekake hvis du bare kan ha ett stykke?” Vel, ja det er verdt det! For eksempel…

Northern Lights tour at Pæskatun - photo Trond Strifeldt
Photo Trond Strifeldt

Fly opp her på en fredags ​​ettermiddag. Sjekk inn på hotellet, og deretter dra ut for å jakte etter nordlyset. Du vet aldri hva du får se … skyene? En grønn dis? Et slående skjerm over hele himmelen som skifter og danser på himmelen,  mens kameraet registrerer lilla, grønn og rødt?

Den neste dagen, få i deg litt frokost og deretter dra ut på trugertur gjennom den arktiske skogen. Prøv isfiske, og spise lunsj rundt bålet underveis. Tilbake i byen, skifte til noe mer elegant og spis middag på Restaurant Haldde, hvor du får lokale smaker og ingredienser. Så en god natts søvn, og deretter er det tilbake sørover.

Hørtes det ut som en spennende tur? Les flere detaljer om det her. Og hvis du ønsker å gjøre det til en realitet, så kan du ta kontakt med oss ​​og vi vil gi deg pris for det.

Hvis trugetur kanskje ikke er det du har mest lyst til, så kan du erstatte den men en morsom hundesledetur i stedet. Ja, vi har detaljene for en slik pakken også!

Dogsled tour at Holmen HuskyOg om hundesledeturer er noe du liker å gjøre, kom til Alta og tilbring en natt på huskygården. Du drar til hundegården og får ditt eget team med hunder. Turen går igjennom furuskogen langs Altaelva i skumringen, så her er det og muligheter for å se nordlysets opptreden. Nyter så en bedre middag og natten tilbringes i en oppvarmet lavvo med gulv-til-tak-vinduer som vil gjøre dette til for en magisk opplevelse. Neste dag, i stedet for en “typisk” nordlysjakt, ta en tur med fatbike ut i skogen langs løypene etter hundesledene. Her brukes det hodelykter, når disse slås av, kan det være mulig dere ser nordlyset.

Se turbeskrivelse her. Har vi mer? Klart vi har! Enten du har en natt eller to, eller mer enn en uke, så kan vi fylle tiden din med morsomme turer og aktiviteter i og rundt Alta. Bare fortell oss hvordan vi kan hjelpe med, og vi vil sette sammen en pakke med akkurat det du har lyst til. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *