North adventure

Guide Service

Guider for turer og transport

Som en del av vår turist service, trener og opprettholder North Adventure en liste med guider for turer og transport rundt om i Finnmark. Våre guider er perfekt dersom dere har et cruise skip eller en turbuss og ønsker noen med god lokal kunnskap for å ønske gjestene deres velkommen, holde dem godt informert og underholdet.

Men du trenger ikke være en del av en stor gruppe for å benytte deg av våre guider! De er alltid klare for å ta deg med på en gåtur gjennom byen, eller på en tur for å oppleve Alta Canyon, og vi kan ta deg med på en tur over flere dager gjennom hele Finnmark, uansett om du reiser alene eller ikke. Våre guider kan også gjøre kjøreoppdrag som å kjøre gjester fra «A til B» over hele fylket.

Hvorfor leie en guide?

Selvfølgelig kan du besøke Alta Museum eller Nordlyskatedralen selv – dere kommer til å klare dere helt fint, å nyte tiden der. Men med en guide vil dere oppleve og oppdage så mye mer om stedene dere besøker som vil gjøre hele opplevelsen mye mer informativ og spesiell.

Inne i katedralen vil du undre deg over det store bronsekorset, men vil du se og forstå all symbolikken som artisten la til på skulpturen, eller høre den morsomme historien om leveringen av skulpturen fra Italia til Alta? Vil du huske på å stoppe langs fjorden på tur til Tirpitz Museet? Der fins det nemlig et enormt bombekrater nært der hvor krigsskipet lå forankret.

Våre guider gjør at turer endrer seg fra «noe å gjøre» til «å utforske med en venn».

Er guider virkelig så flinke?

Ja det er de! Vi har veldig høye standarder og et unikt perspektiv på guiding. Vår daglige leder Henriette er utdannet i guiding og turisme, og har videreført hennes filosofi til resten av firmaet.

Våre guider sitter ikke bare og pugger informasjon for å så gjenfortelle det til dere på de rette plassene langs veien. Istedenfor trener vi dem til å blande fakta og informasjon sammen med guidens egne historier og innspill. Resultatet av dette er at dere har en samtale, noe som gjør opplevelsen spesiell, morsom og personlig.

Mange av våre guider er lokale Altaværinger, mens mange er mennesker som har bodd her nesten hele livet sitt. Vi har også guider som kommer fra rundt omkring i verden. Uansett hvor de kommer fra, får alle våre guider trening og opplæring i både guiding og relevant informasjon, så du vil få en helt spesiell opplevelse uansett hvem som guider for deg. Og vår opplæring sikrer at alle guidene vi bruker, elsker enhver sjanse til å dra ut med gjester å vise dem rundt.

Hvilke turer tilbyr vi med guide?

Vi har et stort utvalg av ferdige turer vi tilbyr som ligger i vår katalog – du kan lete etter turer der i «Privat» kategorien.

Men her er det bare fantasien som setter grenser – vi kan tilby guider for nesten alt i denne regionen (på forskjellige språk også).

Om du ønsker noen som kan ta deg med på en dagstur til Hammerfest eller Kautokeino, så har vi guide til det. Dersom du ønsker å besøke alle kirkene rundt om i Alta, kan vi gjøre det å. Er du en UNESCO-jeger? Hvorfor ikke la en av våre guider ta deg med til Alta Museum, også over til den lille fjelltoppen kalt Lille-Raipas hvor det andre (litt mindre kjente) verdensarvstedet i Alta ligger? Du kan også leie en guide/sjåfør for en uke eller to til å ta deg med rundt omkring i Finnmark. Vi kan matche de fleste behovene du har.

Hvis du skal planlegge en ferie med vår hjelp, husk å gi oss beskjed dersom du ønsker litt ekstra oppmerksomhet for hele eller deler av ferien din, så sørger vi får å legge det med i pakken. Dersom du planlegger ferien din selv og ønsker å leie en guide for noe, bruk våres kontakt skjema og fortell oss hva du ønsker!