Mer om Alta

Nordlysbyen
Midnattsolens rike

Nordlys over Sautso
Foto Roger Johansen
Midnattsolen i Alta
Foto altafoto.no
Halddetoppen i vinteren
Foto altafoto.no
Previous
Next

Nordlyset om vinteren, midnattssolen om sommeren. Toppturer og sykling året rundt. Hundesledetur og snøscooter når snøen er her, elvebåttur og kantur på sommerstid. Alta er den perfekte lekeplassen… som du kan oppleve i fred og ro!

24 timer med dagslys fra mai til slutten av august, (og midnattssol fra slutten av mai til slutten av juli), så legges det til rette for perfekte forhold til å utforske området til alle døgnets tider.

Når sover de lokale? Om vinteren…

Ok, det var en spøk. Men for mange er sommeren her definitivt en periode hvor det er lettere å være våken lenge, og sove mindre. Når du er her vil du finne din egen naturlige rytme, alle reagerer forskjellig.

Langt nord, innerst i Altafjorden, finner du finner du Alta. Selv om Alta ligger langt over polarsirkelen, er det enkel å komme seg dit, om du velger en ca 2 timers flytur eller langs veien. Med relativt mildt klima året rundt har vi stabile somre, og kalde vintre med snø vanligvis fra november til april/mai.

Turer og aktiviteter er fint å gjøre om dagen, men om du er våken, er det perfekt å være ute å utforske naturen om natten.

Photo www.hubphotographer.com

Utforsk Alta Canyon på en guidet tur, til fots, sykkel, eller med guiden med i egen bil. Padle med kano eller elvebåt langs Altaelva og se dette fantastiske område fra elven. Terrengsykkel eller ta bena fatt, det er en flott måte å utforske nærområdet. Her fins også unike museer, UNESCO verdensarvsteder og samisk kultur å oppleve i et roligere tempo.

Photo Michael Kaack Hansen

Vinteren er vår høysesong, med et bredt utvalg av ting å gjøre. Å se nordlyset er høyt prioritet for mange, og vi har bedre forhold for å se dem enn mange steder som er både nord, sør, øst og vest for oss. Her fins også scooterturer for fart og spenning, hundesledeturer for roligere turer, på truger eller ski  å bare la deg bli omringet av natur og stillhet mens du utforsker den.

Alta har flere hoteller i sentrum som er et fantastisk utgangspunkt for å utforske i alle retninger. Her fins også campinghytter, leiligheter og mindre hoteller. Det kan også tilbys unike overnattinger som oppvarmede domer og telt (ute i skogen eller på en husky gård), og et stort hotell som lage av snø og is hver vinter.  

Men det fins enda mer unike og fascinerende overnattingsmuligheter kun et par timer fra Alta. Håndlagde tre-hytter, hus ved sjøen langt bort fra sivilisasjonen, høy-standard hytter ved et nærliggende alpinanlegg og mer!

En ting du vil oppleve når det kommer til naturen og aktiviteter i Alta er den koselige småbyfølelsen. Ingen store folkemengder, bare deg og et par andre som utforsker i deres eget tempo.

Her er en video som forklarer hvorfor man burde reise til Alta!